Unikat 120
(nov/dec/jan 2021/22)

Praznična številka 120 je izšla 8. novembra 2021.
V njej je 23 člankov za ustvarjanje odraslih in 7 člankov v prilogi za otroke imenovani Ostržek. Številka zajema ideje in predloge za ustvarjanje v predprazničnem, adventnem in božičnem času pa tudi v zimskem januarskem mescu, ko je več možnosti za prosti čas in oblikovanje v vedno daljših večerih. V reviji ponujamo zamisli in znanje za ročna dela (pletenje, kvačkanje, makrame, vezenje). Nogavice, okraski, jaslice, magnetki … vse to lahko napletemo, nakvačkamo, izvezemo. Naučili se bomo izdelati voščilnice za praznične priložnosti, nakit v različnih tehnikah, ponujamo vam ideje za izdelavo adventnih in prazničnih dekoracij, izdelavo okraskov, obeskov in še bi lahko naštevali. V priročniku je mnogo zanimivih idej, ki jih lahko uporabite za obdarovanje.

Od 1. 1. 2018 dalje Unikat izhaja v obliki priročnika štirikrat letno. Podobo in format smo malenkost osvežili, dodali smo 10 strani in za vas pripravili eno tretjino več vsebine in ustvarjalnih idej.

Priročnika ne bo več mogoče kupiti pri prodajalcih časopisov, kupite ga lahko na naši spletni strani z naročilnico, v nekaterih trgovinah z ustvarjalnim materialom (seznam je objavljen na naši facebook strani) in v našem uredništvu (04 51 55 880).

Naslednja številka izide 4. februarja 2022.